• Kolcsar Zoltan ZSOLT

    Guest Speaker in LAUD conference, Odu Garden Center, Romania
    Landscape contractor, Odú Garden Center
    PROJECT: "Odú - Green roofs"
     

    Odu Green Roof activează din 2003 pe piaţa românească de amenăjări de spaţii verzi (incluzând toată paleta de elemente peisagistice), importul si distribuţia de arbuști ornamentali si flori (ultimele două doar pe bază de precomandă fermă, respectiv pentru proiectele în derulare). Ei sunt un grup de profesionişti care iubesc natura şi consideră că fiecare spaţiu verde nou este o provocare prin care dorinţa de a realiza un mediu armonios, liniştitor poate să creeze o oază de verdeaţă în cenuşiul stresului cotidian. Indiferent dacă este vorba de un parc public, grădină sau simbioza unor plante dintr-o jardinieră mică, considerăm că îmbinarea aspectului estetic, armonios cu utilul ne reprezintă.

    Avantajele acoperișului verde sunt multiple astfel soluțiile ”verzi” devin din ce în ce mai populare, aducând natura înapoi în cele mai aglomerate orașe.

    Cele mai importante avantaje ale acoperișurilor verzi sunt: izolatie mai buna, durata de viata mai lunga a acoperisului, aspectul placut, rezistenta la foc Datorita acestor avantaje din ce în ce mai multe state acordă o atenție sporită stimulării realizării acoperișurilor verzi.